Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden

Donateur

Je kan verschillende bedragen doneren: € 25, € 50, € 100, € 250, € 1000, € 2500 en € 10.000. Op de website van het Kinderboekenmuseum kies je het bedrag dat je wilt doneren en de gewenste tegenprestatie die erbij hoort. Betalingen worden afgehandeld door Sisow, onze betaalprovider. Je betaling gebeurt in een veilige omgeving via iDEAL. In België is het ook mogelijk om te betalen met Bancontact en zo je bijdrage te doen. Een donateur dient minimaal 16 jaar oud te zijn.

Donatie

Een financiële bijdrage aan de campagne door een donateur in de vorm van een schenking, dan wel tegen een symbolische niet- financiële tegenprestatie

Streefbedrag

Als we 80% van het streefbedrag bereiken, beschouwen we het project als geslaagd en zal het doorgang vinden. Als we onze doelstelling/ streefbedrag niet bereiken, dan krijg je je geld terug. Mocht dit het geval zijn, dan laten we dat op 1 november 2019 weten.

Restitutie

Wanneer je doneert aan ons project, wordt je bijdrage veilig ‘geparkeerd’. Je bijdrage wordt pas gebruikt als we het doelbedrag bereikt hebben. Je kan je donatie te allen tijde terugtrekken en wordt binnen vijf werkdagen geretourneerd. Je verzoek tot terugtrekking dien je schriftelijk te doen via een ondertekende brief. Je mag deze ingescand mailen naar info@kinderboekenmuseum.nl. Eventuele tegenprestaties komen, na terugtrekking, te vervallen.

Transactiekosten

Nee, als donateur betaal je alleen het bedrag van de donatie zonder transactiekosten. 

Kosten

Het Kinderboekenmuseum hoeft niets af te dragen aan derden, behalve de transactiekosten voor het betaalsysteem. Dat betekent dat 98% van je donatie ten goede komt aan het project.

ANBI

Ja, het Kinderboekenmuseum is een ANBI. Ons ANBI nummer is: 002876231. Meer over onze organisatie en ANBI status vind je hier https://www.kinderboekenmuseum.nl/over-ons/organisatie

Streefbedrag bereikt

We kunnen ook  méér dan 100% ophalen voor het project. Als het project dus binnen de gestelde looptijd haar doelbedrag al bereikt, kun je gewoon blijven doneren. We zijn uiteraard alleen maar gebaat bij een hoger bedrag. We kunnen alles dan mooier en beter maken. We zullen wel altijd in een update aangeven waar het extra geld voor gebruikt gaat worden, zodat het voor iedereen transparant blijft. Als donateur word je bovendien regelmatig door ons op de hoogte gehouden van de voortgang van het project.

Zichtbaarheid donatie

We vinden transparantie belangrijk maar privacy nog meer. We tonen bij voorkeur de namen van donateurs. Dit is echter je eigen keuze. Wil je dus liever anoniem blijven? Je kunt die optie aanvinken tijdens het donatieproces. Je naam wordt dan niet getoond bij het bedrag van je donatie. Je e-mailadres en adresgegevens worden natuurlijk nooit openbaar zichtbaar.

Privacy

Wij krijgen altijd je e-mailadres, zodat wij je kunnen bedanken voor je donatie. Voor het leveren van onze tegenprestatie voor je donatie, hebben we ook je adresgegevens nodig. Hoe wij omgaan met jouw privacy hebben we omschreven in onze privacyverklaring.

Ontvangstbewijs

Je ontvangt van je donatie altijd een bevestigingsmail met een bewijs van je donatie. Deze is pas definitief bij succesvolle financiering van het project. Alle donaties zijn - indien van toepassing - inclusief btw. Voor een btw-factuur kun je terecht bij de projectmaker. Heb je een factuur nodig om je betaling te kunnen voldoen? Neem dan contact met ons op.

Het project wordt niet uitgevoerd

Dit gebeurt eigenlijk zelden tot nooit. Als het echt niet doorgaat, is het goed om te weten dat de donatie, bij het succesvol financieren een onherroepelijke schenking is geworden.